Отоплителни системи-парно

Отоплителни системи-парно

Изграждането на системата за локално парно отопление независимо дали е с камина,котел  или с печка следва няколко определени етапа:

  1. Изчисляване на глидерите в зависимост от площта, която ще се отоплява.
  2. Изчисляване на необходимата мощност и избор на  котел.
  3. Изготвяне на схема и типа на инсталацията (отворена или затворена)
  4. Избор на вида тръби (ППР-Стаби,ППР , PEX-AL-PEX или Медни) и тяхното сечение.
  5. Пробно пълнене, обезвъздушаване и проба на инсталацията.

 

Избора на уреда, който ще предпочетете общо взето зависи от горивото, което ще използвате.
 Камините, които са с метални камери например не са много подходящи за горене на въглища. Въглищата развиват много висока температура, при което се получава сгруя. Също така от високата температура ламарината на водната риза, на която и да е камина се раздува и амортизира по – бързо.

 Камините с чугунена водна риза са по издръжливи. Котлите биват с желязна водна риза и с чугунена водна риза.

Радиаторите, които могат да се използват са следните:

  1. Панелни
  2. Алуминиеви
  3. Чугунени

 

Затворена отоплителна система
Характеризира се с принудителна циркулация на флуида чрез помпа, затворен разширителен съд. Той се нарича още мембранен. Вътрешното му пространство е разделено на две части с мембрана. В едната част има газ и налягането в него е равно на изходното налягане в системата. По-високо КПД.

Отворена отоплителна система
Това е инсталация, която разчита на естественото движение на водата. Най-често е без помпа, макар че понякога тя би могла да бъде присъединена. Разширителният съд е отворен. Тази отоплителна система е подходяща за по-малка отопляема площ. Стартирането и спирането са много лесно и бързо. Независима е от електричеството.

Предлагаме отоплителни инсталации и изграждане на локално парно отопление, монтаж на газови,електрически, котли на течно или твърдо гориво, монтаж и свързване на колекторни кутии, монтаж на разширителени съдове и циркулационни помпи, изграждане на щрангове и разводки до радиаторите с стоманени, полиетиленови, полипропиленови или медни тръби, монтаж на радиатори, лири и бойлери със серпентина.

ВиК услуги
4 votes, average: 5,00 out of 54 votes, average: 5,00 out of 54 votes, average: 5,00 out of 54 votes, average: 5,00 out of 54 votes, average: 5,00 out of 5 (4 гласа, Средна оценка: 5,00 от 5)
Трябва да се регистрирате.
Loading...